34 ОУ ''Стою Шишков'' - учебна 2009/2010 година


Отиване към съдържанието

събития

съобщения

На 13.05.2010г. от 13.00 часа комисия в състав г-жа Карагитлиева и г-жа Гинева проведоха 1-ви тур от конкурса "34 ОУ търси таланти. Представи ха се ученици с различни таланти - песни, танци, музикални инструменти и др.
На 13.05.2010г.
от 14.00 часа се проведе интерактивен мултимедиен урок по английски език с 3а клас от г-жа Виденова. Гости на урока бяха учители по английски език и колеги. Присъства и телевизия 7 дни.
Ученичката Мария Светославова от 4а клас е класирана за национална олимпиада по математика, след отлично представяне на училищния и областния кръг.
На 23.04.2010г. - "Ден на отворените врати" на 134 СОУ,
група ученици от 6, 7 и 8 клас с г-жа Черкезова и г-жа Стойкова, посетиха училището. Ученици от гимназиален курс и водещи учители по предмети, ни запознаха с историята на училището, показаха кабинетите по ИТ, фотография, мениджънт на фирми, химия, БЕЛ, математика и др.
На 30 и 31.03.2010г. се проведоха празници на буквите в 1а,1б,1в клас с класни ръководители - г-жа Рачева, г-жа Толева и г-жа Гоцева. Учениците подготвиха програма-рецитал и получиха подаръци книги.
Олимпиада по Инф.технологии - областен кръг в НПМГ - 14.03.2010г., участие на ученици от 5, 6 и 7 клас - общо 13 проекта - Уебсайтове и мултимедия. Списъкът с проектите можете да видите тук. Отлично представяне на състезателите, класирането за София-окръг можете да видите тук, пет проекта са класирани за националната олимпиада. Проектите са: Веселин Мишев с 98 точки от 100 със сайта Imagine, публикуван на адрес: http://www.imagine.webuda.com/, с 93 точки се класира Алекс Вихрен със сайт - Българското Черноморие, публикуван на адрес: www.chernomorietobg.comoj.com, с 87 точки - Йохан Вирт със сайт http://capekaliakra.wordpress.com. В категория мултимедия - Георги Гърков с проект филм "Зелено сърце" - 93 точки и Ралица Василева с проект анимационен филм "Урок по всичкология" - 85 точки. С подготовката на учениците работи комисия в състав: Кремлина Черкезова - инф.технологии, Вера Червенякова - подготовка представяне пред публика, Росица Колева - екологични проблеми.

Олимпиада по математика - 28.02.2010г. - 1 кръг. Допуснати ученици за 2-ри кръг - от 4 клас/класирани по точки - Мария Павлова, Гергана Хаджигеоргиева, Яна Неделчева, Ива Станоева, Елена Недялкова, Стиляна Петрова, Михаела Гиздова, от 6 клас - Христо Иванов.
Спортни прояви - През месец януари се проведе турнир 3 в 1, под егидата на СА към МВР - млади приятели на полицията - 16.01.2010 - мини баскетбол, 3-то място, 23.01.2010г. миниволейбол - 11-то място, 06.02.2010 - минифутбол - 1 място. Комплексно класиране от трите спорта - 3-то място от 16 отбора. Друга награда - баскетбол районно първенство - 2-ро място.
Рецитаторски конкурс
- в края на месец февруари в 34 ОУ се проведе рецитаторски конкурс на тема "И моите песни ще се четат...". Участваха ученици от 5 и 6 клас с учител Вера Червенякова.
Олимпиада по химия - Отлично представяне на Йоанна Българиева от 7б клас на общински кръг, проведена на 06.02.2010г. От максимален брой точки - 100, Йоанна е получила 99т. Ученичката се допуска до областен кръг на олимпиадата по химия.
Състезание по БЕЛ - В края на 2009г. в 34 ОУ се проведе традиционното за училището състезание по БЕЛ - "За да бъда грамотен". В състезанието взеха участие ученици от 5, 6, 7 класове. Форматът на състезанието бе тест от езикови задачи и създаване на текст, с различни задачи за отделните класове. От всеки випуск бяха излъчени първите трима ученици, получили най-много точки:
За
5 клас:
1. Карина Владимирова Чичова
2. Десислава Светославова Иванова
3. Любомира Евгениева Цанкова
За
6 клас:
1. Мартин Владимиров Димитров
2. Мина Константинова Шаламанова
3. Йордан Велизаров Михайлов
За
7 клас:
1. Йоана Българиева
2. Мартин Младенов
3. Александра Петрова
Състезанието се проведе под ръководството на учителите по БЕЛ - Вера Червенякова и Лилия Гинева.


Информация за ІІб клас с класен ръководител Вероника Висоцка можете да намерите на www.visocka.webnode.com

Информация за ІІІа клас с класен ръководител Марияна Лазарова можете да намерите на www.lazarova-a-class.dir.bg

На Рилския манастир

Един слънчев ден на октомври, аз и моите съученици отидохме на екскурзия до Рилския манастир. 19 октомври е празника на манастира, но ние бяхме там на 23. Основал го е Св.Иван Рилски - Чудотворец. Той е наречен така, защото е можел да лекува хората
Манастирът се намира в Рила планина и е ограден с борове. Имахме екскурзоводка, която ни разказваше за Иван Рилски и неговата история. В двора на манастира се извисява една стара кула с бойници. По средата се намира църква с в бяло, черно и червено.Отстрани са стаите за монасите в бяло и червено. Беше страхотна гледка. Чухме как бият камбаните. Запалихме свещички в църквата, вътре беше красиво иконописано. Видяхме мощите на Иван Рилски и гроба на Цар Борис ІІІ. После отидохме в магерницата, където готвят и се хранят монасите, а най-накрая в музея на манастира. Там имаше украшения, одежди, стари книги. След като разгледахме манастира ни заведоха на една полянка да обядваме и играем.
Много ми хареса манастира и природата. Направих много снимки, които мама и тате одобриха. На бате купих икона на Св.Димитър, а за баба донесох питка.

Изкарах чудесно!
текст: Юлия Иванова Терзиева, ІІІ а клас, кл.р-л: М.Лазарова

Начална страница | първи клас | Класове | съобщения | документи | Проекти | Състезания | Структура


Назад към съдържанието | Назад към главното меню